Kako se preveriti na Facebooku: Odklenite skrivnosti

Ustvarjeno 27 marec, 2024
preverjen Facebook

Verifikacija na Facebooku je prestižen status, ki si ga želi doseči veliko uporabnikov. Je način, da posamezniki in podjetja dokažejo svojo pristnost in pridobijo verodostojnost na platformi. V tem članku vas bom korak za korakom vodil skozi postopek preverjanja na Facebooku in dal dragocene nasvete za povečanje vaših možnosti za uspeh.

Zakaj bi se morali preveriti na Facebooku?

Preverjanje na Facebooku ima številne prednosti. Prvič, vašemu profilu ali strani doda plast zaupanja in pristnosti. Ko uporabniki poleg vašega imena vidijo modro značko za preverjanje, vedo, da je vaš račun zakonit in ni prevarant. To lahko bistveno poveča vašo verodostojnost, še posebej, če ste javna osebnost, vplivnež ali podjetje, ki želi zgraditi močno spletno prisotnost.

Drugič, preverjeni računi imajo prednost v rezultatih iskanja. Ko nekdo išče vaše ime ali vaše podjetje na Facebooku, značka za preverjanje poveča možnosti, da se vaš profil ali stran prikaže na vrhu rezultatov iskanja. To lahko vodi do večje prepoznavnosti, sledilcev in angažiranosti.

Prednosti preverjanja na Facebooku

Verifikacija na Facebooku poleg zaupanja in prepoznavnosti ponuja dodatne ugodnosti. Preverjeni računi imajo dostop do ekskluzivnih funkcij, kot so pretakanje videa v živo, napredna analitika in možnost monetizacije vsebine prek premorov za oglase. Te funkcije niso na voljo navadnim uporabnikom, zato vam preverjanje zagotavlja konkurenčno prednost.

Poleg tega je večja verjetnost, da bodo preverjeni računi upoštevani za partnerstva, sodelovanja in sponzorske priložnosti. Blagovne znamke in podjetja pogosto iščejo preverjene račune, s katerimi se lahko povežejo, saj jim to zagotavlja vašo pristnost in doseg. To lahko odpre vrata razburljivim sodelovanjem in virom prihodkov.

Razumevanje postopka preverjanja na Facebooku

Preden se poglobite v korake za preverjanje, morate razumeti postopek preverjanja na Facebooku. Platforma ima posebna merila za preverjanje in niso vsi upravičeni. Facebook preverja predvsem račune ali strani, za katere obstaja velika verjetnost, da se bodo lažno predstavljali, ali strani, ki imajo velik javni interes.

Če želite biti upravičeni do preverjanja, morate imeti popoln in aktiven profil ali stran s precejšnjim številom sledilcev. Prav tako se morate držati Facebookovih smernic skupnosti in pogojev storitve. Ključnega pomena je vedeti, da Facebook ne sprejema posameznih zahtev za preverjanje. Namesto tega platforma proaktivno pregleda račune in strani ter sproži postopek preverjanja, če se zdi primeren.

Kako povečati svoje možnosti za preverjanje na Facebooku

Čeprav postopka preverjanja na Facebooku niste popolnoma pod vašim nadzorom, lahko z nekaj koraki povečate svoje možnosti za preverjanje. Tukaj je nekaj strategij za izboljšanje vaših možnosti:

 • Zgradite močno spletno prisotnost: Osredotočite se na ustvarjanje visokokakovostne vsebine, ki odmeva pri vaši ciljni publiki. Dosledno sodelujte s svojimi sledilci in širite svojo skupnost na različnih platformah.
 • Vzpostavite verodostojnost: Postavite se kot avtoriteta na svojem področju z deljenjem dragocenih vpogledov, strokovnega znanja in izvirne vsebine. Sodelujte z drugimi uglednimi posamezniki ali blagovnimi znamkami, da povečate svojo verodostojnost.
 • Ohranite profesionalno podobo: Poskrbite, da vaš profil ali stran odraža profesionalno podobo. Uporabite fotografije profila in naslovnice v visoki ločljivosti, zagotovite točne kontaktne podatke in optimizirajte svojo biografijo ali razdelek o tem.
 • Sodelujte pristno: Bodite pristni v interakciji s svojim občinstvom. Na komentarje, sporočila in vprašanja odgovarjajte takoj in spoštljivo. Pokažite, da ste predani vzpostavljanju pomembnih povezav.
 • Izkoristite druge kanale za preverjanje: če ste že bili preverjeni na drugih platformah družbenih medijev ali ste prejeli kakšne pomembne nagrade ali certifikate, jih omenite na svojem Facebook profilu ali strani. To lahko poveča vašo verodostojnost in pritegne pozornost Facebookove ekipe za preverjanje.

Z izvajanjem teh strategij lahko izboljšate svojo prisotnost na spletu in povečate verjetnost, da vas Facebook opazi za preverjanje.

Vodnik po korakih: Kako se preveriti na Facebooku

 1. Zagotovite primernost: Kot smo že omenili, je ključnega pomena, da izpolnjujete Facebookova merila za preverjanje. Prepričajte se, da imate popoln profil ali stran, upoštevate smernice skupnosti in imate veliko sledilcev.
 2. Optimizirajte svoj profil ali stran: preglejte svoj profil ali stran in se prepričajte, da natančno odraža vašo blagovno znamko ali identiteto. Uporabite visokokakovostno profilno sliko, naslovno fotografijo in zagotovite podrobne informacije o sebi ali svojem podjetju.
 3. Pripravite dokazila: Facebook lahko zahteva dodatne dokumente za preverjanje vaše identitete ali pristnosti vašega podjetja. Pripravite dokumente, kot so osebne izkaznice, ki jih je izdal državni organ, poslovne licence ali statut.
 4. Oddajte zahtevo za preverjanje: Če izpolnjujete merila za upravičenost, se pomaknite do obrazca za zahtevo za preverjanje na Facebooku. Navedite zahtevane podatke, priložite vse potrebne dokumente in oddajte zahtevo v pregled.
 5. Bodite potrpežljivi: postopek pregleda preverjanja lahko traja nekaj časa, saj Facebook prejema številne zahteve. Medtem ko čakate, se še naprej osredotočajte na ustvarjanje spletne prisotnosti in sodelovanje s svojim občinstvom.
 6. Nadaljnje ukrepanje, če je potrebno: Če vaša zahteva za preverjanje ni odobrena, naj vas ne odvrne. Izkoristite priložnost in izboljšajte svoj profil ali stran na podlagi prejetih povratnih informacij. Ko opravite potrebne spremembe, lahko oddate novo zahtevo.
 7. Proslavite svoje preverjanje: Ko je vaš račun ali stran uspešno preverjen, proslavite svoj dosežek! Delite novice s svojimi spremljevalci, posodobite svoj življenjepis ali razdelek o tem, da ponosno pokažete svojo značko za preverjanje, in še naprej zagotavljajte vrednost svojemu občinstvu.
preverjen Facebook 2

Pogoste napake, ki se jim je treba izogniti pri prijavi za preverjanje

Ko se prijavljate za preverjanje na Facebooku, se morate izogibati pogostim napakam, ki lahko zmanjšajo vaše možnosti za uspeh. Tukaj je nekaj napak, ki se jim morate izogniti:

 1. Nepopoln profil ali stran: Prepričajte se, da je vaš profil ali stran popolna in da so vsi potrebni podatki natančno izpolnjeni. Nepopoln profil ali stran se lahko obravnava kot rdeča zastava in zmanjša vaše možnosti za preverjanje.
 2. Kupovanje sledilcev ali všečkov: Ne zatekajte se k nakupu sledilcev ali všečkov, da bi povečali svoje število. Facebookova skupina za preverjanje zlahka opazi lažno sodelovanje, kar lahko vodi do zavrnitve vaše zahteve za preverjanje.
 3. Kršitev smernic skupnosti: dosledno upoštevajte Facebookove smernice skupnosti in pogoje storitve. Vključevanje v neželeno vsebino ali neetično vedenje lahko povzroči, da je vaš račun ali stran označen z zastavico in lahko izgubite možnosti za preverjanje.
 4. Lažno ali napačno predstavljanje: ne poskušajte lažno predstavljati nekoga drugega ali napačno predstavljati svoje identitete ali podjetja. Facebook ima vzpostavljene zanesljive sisteme za odkrivanje takšnih praks, kar lahko povzroči resne posledice, vključno s trajno začasno ustavitvijo.
 5. Več zahtev za preverjanje: izogibajte se pošiljanju več zahtev za preverjanje hkrati ali v hitrem zaporedju. Lahko se razume kot pošiljanje neželene e-pošte in lahko zmanjša vaše možnosti za preverjanje.

Če se izognete tem napakam, lahko ohranite čisto in verodostojno spletno prisotnost, kar poveča vaše možnosti za uspešno preverjanje.

Alternative uradnemu preverjanju na Facebooku

Čeprav je uradno Facebook preverjanje zelo iskano, obstajajo alternativni načini za vzpostavitev verodostojnosti in pristnosti na platformi. Te možnosti so lahko še posebej uporabne, če niste upravičeni do uradnega preverjanja ali želite še izboljšati svoj spletni ugled. Tukaj je nekaj alternativ:

Sistemi značk: Implementirajte sisteme značk na svojem spletnem mestu ali drugih platformah, ki jih upravljate. Te značke lahko pomenijo vašo avtoriteto, strokovno znanje ali članstvo v uglednih organizacijah. Prikaz teh značk na vašem Facebook profilu ali strani lahko poveča vašo verodostojnost.

Sodelovanje z vplivneži: Sodelujte s preverjenimi vplivneži ali uveljavljenimi blagovnimi znamkami, da povečate njihovo verodostojnost. Če se povežete z uglednimi posamezniki ali podjetji, lahko posredno povečate lastno verodostojnost.

Vsebina, ki jo ustvarijo uporabniki: Spodbujajte svoje sledilce in stranke, da ustvarijo in delijo vsebino, povezano z vašo blagovno znamko. Vsebina, ki jo ustvarijo uporabniki, deluje kot družbeni dokaz in lahko vašemu profilu ali strani doda verodostojnost.

Sodelujte z vplivnimi skupnostmi: Sodelujte z vplivnimi skupnostmi ali skupinami na Facebooku, ki so pomembne za vašo nišo. Z aktivnim sodelovanjem v razpravah in zagotavljanjem dragocenih vpogledov lahko pridobite priznanje in zgradite verodostojnost v teh skupnostih.

Te alternativne metode lahko dopolnijo vaša prizadevanja za vzpostavitev verodostojnosti na Facebooku in se razlikujejo od konkurence.

Zaključek: pomen preverjanja na Facebooku

Skratka, preverjanje na Facebooku lahko bistveno vpliva na vašo spletno prisotnost in verodostojnost. Modra značka za preverjanje ne dodaja le stopnje zaupanja, temveč omogoča tudi dostop do ekskluzivnih funkcij in priložnosti za partnerstvo. Z razumevanjem postopka preverjanja, izvajanjem omenjenih strategij in izogibanjem pogostim napakam lahko odkrijete skrivnosti preverjanja na Facebooku. Ne pozabite, tudi če uradno Facebook preverjanje ni dosegljivo, obstajajo alternativni načini za vzpostavitev verodostojnosti in pristnosti na platformi. Izkoristite moč preverjanja in dvignite svojo prisotnost na Facebooku na nove višine.

Za preverjanje na Facebooku pojdite na svojo stran, kliknite »Nastavitve«, nato kliknite »Splošno« in na koncu izberite »Preverjanje strani«. Izberite »Preveri to stran,« nato vnesite javno navedeno telefonsko številko za vaše podjetje, državo in jezik. Facebook vas bo nato poklical s potrditveno kodo za dokončanje postopka

Facebook običajno preverja strani in profile, ki predstavljajo javne osebnosti, znane osebnosti, svetovne blagovne znamke ali subjekte visokega profila. Račun ali stran mora biti verodostojna, edinstvena, popolna in opazna ter mora upoštevati Facebookove pogoje storitve in standarde skupnosti. Imeti pomembno število sledilcev ni pogoj za preverjanje

Ko je zahteva za preverjanje poslana, bo Facebook pregledal račun ali stran in se prepričal, da izpolnjuje merila za preverjanje platforme. Postopek pregleda lahko traja od nekaj dni do tednov, lastnik strani pa bo o statusu preverjanja obveščen prek obvestila na Facebooku ali po e-pošti.